1952 yılında Derebucak’ta dünyaya gelen Hüseyin Çiftçi, Kuran’ı Kerim öğrenimini ve hıfzını Derebucak’ta 11 yaşında tamamladıktan sonra Arapça ve İslami ilimler öğrenmek için Beyşehir’in Üzümlü kasabasında bulunan bir Kur’an Kursuna kaydını yaptırdı. Bu arada dışarıdan ilkokul bitirme sınavlarına girerek diplomasını aldı.
5 yıl kadar bu kursta Arapça ve İslami ilimler eğitimi alan Çiftçi, daha sonra Arapça ve Şerri ilimler bilgisini daha iyi öğrenmek için 16 yaşında Bağdat’ın yolunu tuttu. El-Kadıriyye İslam Enstitüsünde orta eğitimini tamamlayarak, Bağdat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimi aldı. Burada 1978 yılında mezun olan Çiftçi, 1978-1987 yılları arasında Mekke’de Ümmül Qura Üniversitesi’nde yüksek lisans bölümünde İslam Hukuku’nun temelleri dalında master ve doktorasını tamamladı.
Sonraki yıllarda Türkiye’ye dönüp ticarete atıldı. Kurdukları aile şirketini kısa sürede Konya’nın yüksek kaliteli üretim yapan tesisi haline getirdi. MÜSİAD Konya Şubesi kurucu üyeleri arasına adını yazdıran Hüseyin Çiftçi, Başkan Yardımcılığı, Denetim Kurulu Başkanlığı, Disiplin Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü.
1985 yılında umre vazifesi için Konya’dan giden iş adamları ile yolları kesişen Çiftçi, sıcakkanlı tavırları ve misafirperverliği ile heyete mihmandarlık yapmış, tamamladığı ilminin ardından da iş adamı kimliği ile Konya’ya gelmiştir.
MÜSİAD Konya Şubesi 3. Dönem Başkanı Ziya Özboyacı, Hüseyin Çiftçi’yi şu şekilde tanımlıyor; “Dünyada insanın çok arkadaşı oluyor, mesleğinizden arkadaşlarınız olur, mahallenizden arkadaşlarınız olur, bir arkadaşınız vasıtasıyla tanışmışsınızdır. Bu arkadaşlıklar içerisinde dost olabileceğiniz insan sayısı çok azdır. Biz Hüseyin Hoca ile sarsılmaz dostluklar yaşadık, yani öyle dostluklar yaşadık ki başınızı dertli bir zamanınızda dizine koyup ağlayabileceğiniz, derdini dinleyebileceğiniz veya onun aynı şekilde sizin dizinize başını koyup ağlayabileceği ve çözüm bulabileceği kişidir.”
Hüseyin Çiftçi, kendinden yaşça büyüklere gösterdiği saygıyı, kendisinden küçüklere de gösterdiği sevgisi ile büyük küçük demeden herkesin sevgisini kazanmıştır. Verilen görevleri layıkıyla yerine getiren Çiftçi, uzlaşmacı bir yapıya sahip, fitnenin çıkmasını engellemek için konunun üstüne giden, taraflarla görüşme sağlayan, yanlış karşısında boyun eğmeyen, bir konu hakkında görüş belirtirken İslami nasları ölçü alan, fikrini bu doğrultuda beyan eden bir yapıya sahipti.
Kuruluşundan bu güne MÜSİAD Konya ailesini yalnız bırakmayarak tüm faaliyetlerine katılan Çiftçi, MÜSİAD Konya’ya sağladığı katkılarda oldukça büyüktür. 2012 yılında gerçekleştirdiği bir toplantıda “ İslam’ın temel şartları namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek, zekât vermek ve kelimeyi şahadet getirmektir. İmanın temel şartı olan; Allaha inanmak, ahiret gününe inanmak, meleklere inanmak, peygamberlerine, kitaplarına inanmak, hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine inanmaktır. Bu çerçevede imanı tam olan müminlerin ibadet uygulamalarında tam olarak yapması gerekir” Günümüzde özellikle Müslümanların ibadetlerindeki hassasiyetleri daha çok göstermeleri gerektiğine her daim vurgu yaparken iş adamları içinde “Günün şartları, dini hassasiyetlere çok daha özen göstermemizi gerektiriyor. Hepimiz ticari ilişkilerimizi çok daha özenli bir zeminde yapmamız gerekiyor”
Hüseyin Çiftçi, dertlerini genellikle içine atan bir yapıya sahip iken son dönemlerde yaşadığı sorunları şöyle ifade ediyor, “yaşadığım sorunları artık bu küçücük kalbim kaldırmıyor”
Ve 3 Eylül 2017 Pazar günü Kurban Bayramı Dolayısıyla Derebucak İlçesi’nde ailesiyle bayramlaşmak için giden Hüseyin Çiftçi, geçirdiği kalp krizi sonrasında hayata veda etti. MÜSİAD Konya Şubesi Ailesi olarak Rahmetli Hüseyin Çiftçi’yi rahmet ve minnetle anıyoruz.